Open dag
15-02 van 10 tot 14

Pop-Up-Shop groot succesDe leerlingen van de afdeling Economie en Ondernemen (E&O) van onze school konden zaterdagmiddag even proeven hoe het is om ondernemer te zijn. In een leegstaande winkelruimte in De Raadhuispassage in Hoogerheide was een Pop-Up Shop ingericht en mochten de leerlingen proberen hun eigengemaakte producten aan de man te brengen.

De afgelopen maanden hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun ondernemingsplan en zaterdag konden ze in de praktijk uittesten of hun plan in de praktijk werkt. Marjella Daas, docente E&O, was blij met het leegstaande winkelpand dat voor een dag beschikbaar was gesteld door de Woningstichting Woensdrecht. ,,Dit is net echt", zegt ze. ,,Hier loopt veel winkelend publiek en dat betekent dat de leerlingen volop aandacht krijgen."Over belangstelling hadden de 12 leerlingen niet te klagen, ,,We verkopen lekker", zegt Jasmyn Fathulla, die met twee medescholieren onder meer eigengemaakt onderzettertjes verkoopt voor 1,50 euro per stuk. Jasmyn probeert de klanten te paaien met korting, om twee onderzettertjes voor 2,50 euro te verkopen.

 Stefanie Hoefnagels en Aniek Uijtdewillegen verkopen eigengemaakte sleutelhangers. ,,We maken winst en dat is de bedoeling", vertelt Stefanie. ,,We hebben geïnvesteerd in onze spulletjes, en met winst verkocht." Eren Bullit en Talha Karabulut hebben zich goed voorbereid. De twee jongens genieten zichtbaar en willen in de toekomst graag hun eigen onderneming opzetten. Ze verkopen bedrukte T-shirts. ,,We bedrukken afbeeldingen naar keuze", zegt Eren. Het is druk bij het kraampje van het tweetal en ze geven op professionele manier uitleg aan de klanten over hun producten. ,,Vooral vriendelijk zijn en goed luisteren", zegt Talha. Azra Cetinkaya heeft er zin in en brengt zelfgemaakte armbandjes aan de man alsof ze een ervaren verkoopster is. Of ze later onderneemster gaat worden, betwijfelt ze. ,,Best wel leuk, een middagje spulletjes proberen te verkopen, maar ik wil later toch liever docente worden."

Zie ook de reportage van Zuidwest tv. 

Media
  • Afbeelding2