Dieptezorg

Crisisinterventie (CI)
Soms komt het voor dat het voor een leerling beter is even een korte periode buiten de schoollocatie door te brengen. Even “tot rust” komen, een nieuw plan maken of om nieuwe doelen te stellen. Hiervoor is door het Samenwerkingsverband Brabantse Wal in samenwerking met de vmbo-scholen de Crisisinterventie (CI) ingericht. Op CI wordt een leerling in een kleine groep opgevangen en werkt hij of zij op eigen tempo aan de schoolprogramma. De leerling wordt extra begeleid om de stap terug naar de eigen school te maken. In het programma verblijft de leerling 4 dagen op CI en gaat 1 dag terug naar de eigen school. Het programma duurt maximaal 6 weken. De stap naar CI zetten we in overleg tussen ouders en school. Onze ervaring leert dat zo’n interventie vaak een positieve uitwerking heeft voor de leerling en dat de weg terug naar de eigen school weer gevonden kan worden.