Open dag
15-02 van 10 tot 14

Kantine

Onze school maakt voor haar kantineaanbod gebruik van cateringbedrijf De Markies. Leerlingen kunnen dagelijks tijdens hun lunchpauze etenswaar en drinken kopen. In samenwerking met De Markies streven wij naar een aanbod van gezonde drank- en etenswaren. In het kader hiervan werken we op school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines en is er door de school beleid geschreven hoe deze richtlijnen in de school geïntegreerd worden. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine; het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar.  De visie hierachter is dat jongeren de toekomst zijn. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. 


 
Gouden schoolkantineschaal
Om in aanmerking te komen voor de Gouden Schoolkantine Schaal moet de school voldoen aan de Richtlijn Gezondere Kantines.  In 2017-2018 hebben wij van het Voedingscentrum de gouden schoolkantineschaal mogen ontvangen. Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op. 
Deze schaal is uitgereikt omdat de school voldoet aan de vier basisregels:
- het aanbod bestaat voor meer dan 80% uit betere keuzes en
  minder dan 20% uitzonderingen bij het uitgestelde aanbod.
- het aanbod bestaat voor meer dan 80% uit betere keuzes en
  minder dan 20% uitzonderingen bij de automaten.
- de school voldoet aan 8 van de 9 uitstralingspunten.
- de school biedt groenten en fruit aan.

Ook in 2018-2019 is onze kantine onaangekondigd weer bezocht en beoordeeld en is via een kantinescan bepaald dat ons aanbod en de uitstraling van het uitgestalde aanbod en van de automaten weer voldeden aan het niveau 'goud'. 

Op de site van het voedingscentrum vindt u meer informatie over de Gezonde Schoolkantine.