Open dag
15-02 van 10 tot 14

Techniektalenten - Sterk Techniekonderwijs regio Brabantse Wal

Een technische toekomst start bij ons onderwijs
Onze school is aangesloten bij Techniektalenten regio Brabantse Wal. Deze regio is een van de 77 regio’s van Sterk Techniekonderwijs. Vanaf 2020 tot 2025 wordt er landelijk 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. De middelen worden ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en de regionale overheid. Zo werken we aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk techniek onderwijs.

Sterk Techniekonderwijs heeft één doel; meer kinderen laten kiezen voor techniek. Wij dragen daar als school graag aan bij. Het grote (aankomende) tekort aan technici op mbo-niveau moet voorkomen worden.

Wij laten onze leerlingen kennismaken met de bekende en onbekende techniekopleidingen. De beroepen timmeren, elektrotechniek of IT’er zijn vaak bekend en een voor de hand liggende studiekeuze. Maar wist je dat vliegtuigen onderhouden worden door mbo-ers? Of dat grote fabrieken draaien op mbo-procesoperators? En niet te vergeten dat mbo- en hbo-engineers vaak samenwerken aan de grootste bouwwerken.

Op ontdekking door een vliegtuighangar, bouwen aan een VR-wereld of programmeren met LEGO auto’s. Niets is te gek en onze leerlingen doen het.
Vmbo toevoeging: Sinds 2022 bezoeken onze tweedejaars leerlingen de Efteling. Niet alleen om achtbanen te testen, maar vooral om de technische wereld achter de Efteling te ontdekken. Hoe werken de Villa Volta en de Fata Morgana nou echt? En wie zorgt voor het onderhoud van de Python? Onze leerlingen komen er ieder jaar weer achter!

Nieuwsgierig hoe wij onze leerlingen enthousiast maken voor techniek? Onderstaand vind je onze jaarkalender met al onze events:Voor de informatie over de verschillende events, kun je terecht op de website van Techniektalenten: